Over ons

Dankzij onze jarenlange ervaring, kennis en traditie is de firma BRAET NV een gevestigde naam in de internationale lijnzaad- en grondstoffenmarkt.

  • We zijn een toonaangevend bedrijf voor de verwerking en reiniging van lijnzaad voor menselijke consumptie. Door onze expertise garanderen wij een zuiverheid van minimaal 99.9% voor ons lijnzaad bestemd voor menselijke consumptie.
  • Wij bieden verder ook lijnzaad, verscheidene granen en derivaten aan als grondstof voor de veevoederindustrie.
  • In onze crushafdeling persen we lijnzaad tot lijnschilfers en lijnolie.
  • We bereiden en vermeerderen vezelvlas voor zaaidoeleinden als exclusief mandataris voor Terre de Lin in België.

Onze markt strekt zich uit over ons eigen land, over geheel Europa en tot in de verste uithoeken van de wereld. Een wereld die, gezien onze gunstige ligging aan een waterweg, erg gemakkelijk bereikbaar is, zelfs voor lichters tot 1.500 mto. We laden en lossen 150 tot 200 ton goederen per uur, afhankelijk van het soort product. We beschikken over een opslagcapaciteit van zo’n 100.000 ton op onze bedrijfssite. Door onze eigen opslagcapaciteit beheersen we onze productkwaliteit en kunnen we een uitstekende service garanderen. Om de kwaliteit te verhogen investeren we voortdurend in onze machineparken voor zowel de reiniging van lijnzaad als zaailijnzaad. Ook voor de kwaliteit van onze lijnschilfers en lijnolie te blijven garanderen/verbeteren, worden onze lijnzaadpersen continu geoptimaliseerd.